|
Fórum pro skladatele vážné hudby Pro všechny, kteří komponují, nebo se chtějí jen dozvědět víc o své oblíbené hudbě.
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Olihen Veterán

|
Zaslal: Wed Jul 28, 2010 4:16 pm Předmět: Co tím chtěl básník říci? |
|
|
Po maturitě bych chtěl jít na konzervatoř (za tři roky),zkoušky bych si ale chtěl zkusit už příští nebo přezpříští rok,abych věděl,jestli na to mám.
Právě trénuju věci,co mají napsané v požadavcích,ale jednu dost zásadní větu nechápu a to:
Predložení 4-5ti vlastních skladatelských pokusu v notovém zápisu eventuálne doplnených nahrávkou na
kazete, mezi nimi alespon dve melodia s akordickými znackami orientované na jazzovou nebo populární
hudbu (nejlépe v malé písnové forme - aaba)
Co jsou to melodia a co malá pisnová forma aaba?
Ptal jsem se kámoše co chodí na KJJ už asi dva nebo tři roky a on,ani jeho holka co je snad už Dis. neví co to je
(pravda že on je kytarista a ona zpěvačka,ale stejně )
Mohl by mi to někdo tady osvětlit?
Wikipedie melodia nezná,a malou písnovou formu sice zná,ale je tam napsany jenom,že existuje.Co to je tam už napsany neni  _________________ Synth:Yamaha Motif XS |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Woro Profesionál

|
Zaslal: Wed Jul 28, 2010 7:17 pm Předmět: |
|
|
Melodia s akordickymi znackami znamenaji to, jak je napsana vetsina jazzovych standardu. Tzn. melodie v jednom radku a nad tim akordove znacky. Priklad:
Takze neni to zadny ustaleny vyraz ani zadna forma. Proste jakakoliv skladba zapsana takovym zpusobem.
A ja myslim, ze ta pisnova forma neni nutna, kdyz prineses neco slozitejsiho. Je to proste to nejjednodussi, co musis mit. Abych rekl pravdu, tak po me zadnou jazzovou skladbu nechteli.
Ale pisnova forma aaba to je napr. pisnicka Ja do lesa nepojedu, Holka modrooka apod. _________________ www.michalworek.ic.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|